Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Aktuálny čas je Ned 01. Okt 2023 19:11:32

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 80 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Felicián Zach
PoslaťNapísal: Pon 25. Jan 2016 14:32:43 
comes
Obrázok užívateľa

Buď pozdravený Felicián,

skúsim Ti prispieť mojou názorovou maličkosťou. Pôjdem postupne, poľa fotografii a tebou vypísaných bodov.

Civilný odev:

Cotté a surcott - Je to super, o tom sme sa už bavili. Možno by som ho ešte dozdobil jemnou výšivkou okolo krku, rukávov, prípadne spodným lemom. (Ak by si chcel byť vyčančaný, tak môžeš použiť hodvábnu niť, prípadne nejakých pár riečnych perál a pod.) So zdobením to pri tomto konkrétnom odeve netreba preháňať, používal by som ho pri prechádzkach doma na panstve, prípadne v meste a tábore, avšak nie pri jazde kvôli absencii rozparkov (tie už by som tam ale silene nedával). Za mňa je to dobré tak, ako to je.

Gardecorps - je super, tu nieje o čom. Treba urobiť rozparky vpredu i vzadu, nakoľko práve gardecorps bude patriť medzi tvoje jazdecké a cestovné odevy. Áno, samozrejme ho môžeš prepásať opaskom so zbraňou a podobne. Ako sme sa bavili, zrieš si podeň pohodlné ľanové cestovné cotté ;)

Topánky - Za mňa oboje super. Tie nové by som ale možno namoril. Skús popremýšľať. Cestovné sú super. Rukavice i kapuca sú tiež good.

Bojový:

O tom sme sa už bavili. Zbroj máš in progress, prešívanica je vyhovujúca, ako aj polstrovanie. Prehoz je takisto fajn. Čo treba prekopať - ochranu nôh (skrátenie nohavíc + kružkova punčocha) , výmena prilby - skutočne je veľmi úzka už na pohľad, a podľa môjho názoru nedostatočne kryje zátylnú časť havy ( je tam drobátko kratšia). D

Dýka je fajn, skús popremýšľať nad zrezaním genitálii ( :lol: ) pri čepeli.

PS. Vypísal som to najpodstatnejšie, čo som si všimol, ostatné je podľa mňa OK, prípadne sa treba pýtať na konkrétne veci .

A máš veľké plus za pekné baby na fotke :lol: :lol:

PoslaťNapísal: Uto 26. Jan 2016 11:13:19 
Obrázok užívateľa

Cotté a surcott - dobre teda, rozpary nebudem robiť ale ozdobil by som to tou hodvábnou niťou hmm a tie riečne perly to by som asi skonzultoval s krajčírkou či sa budú hodiť. Ale ozdobit co ? Cerveny surcot alebo bezove cotte ?

Gardecorps - samozrejme, rozpary musia byť a ookej toho som sa bál že opasok ne, a to cotté dám spraviť s rozparom nové

Topánky - super. no jasne ja ich bežne natieram bravčovou masťou ale toto som fotil narýchlo.

bojový odev - tie nohavice na ďalšie naše stretnutie by som to nakreslil a prediskutovali by sme to jak to vytuningovať :D, čo sa krytia týka možno novú dám trochu predĺžiť a hlavne rozšíriť :D. Jasné dýku prekreslím a dám sem nový obrázok.

:D

PoslaťNapísal: Uto 26. Jan 2016 17:48:18 
Obrázok užívateľa

tuto je tá dýka upravená, čo poviete môže byc ?

Prílohy:
Poznámka: prekreslenie
rekonštrukcia 2.0.png
rekonštrukcia 2.0.png [ 213.92 KiB | Zobrazené 4171 krát ]

PoslaťNapísal: Štv 28. Jan 2016 9:41:59 
comes
Obrázok užívateľa

No, decentne by som ozdobil aj červené cotté, a zvrchník hnedý by som vyčančal trošku viac - hovorím, nejaká výšivka kolo krku a rukávov a pod.

Dýka podľa mňa takto vyzerá lepšie ;)

PoslaťNapísal: Štv 28. Jan 2016 22:06:58 
Obrázok užívateľa

Ahaa jasneee . . . . Kokos ale kto mi to vysije ? Poznate niekoho ? :-)

PoslaťNapísal: Pon 01. Feb 2016 12:43:19 

Ave Felicián
ak môžem prispel by som aj ja ;)
kapsa - OK, len by som pouvažoval do budúcna aj nad kapsičkou z látky (hodváb, brokát atď)
opasok - aký opasok máš na mysli? ak k civilu tak by som ho radšej potiahol hodvábom (satén, brokát, taft) a až potom ozdoby, ak k bojovému tak je OK
- štít - OK
- meč - OK
- boty - OK
- kapucna – OK, možno by sa mi tam hodila nejaká ozdoba, (spona, brošňa, odznak)
- rukavice - OK
- gardecorps – rozparok by som už asi nedával, nechal to tak (na také motanie po tábore). Žiada si to výšivku
- boty - jazdecké vysoké čižmoidné, kože, už sú obnosené, - OK, pridal by som ostrohy
- dýka - OK
- batvat - OK,
- základný jazdecký cestovný odev – OK, dozdobiť výšivkou
- Hrncovka – OK
- varkoč – OK
- krúžková kukla – podšívku by som asi radšej riešil ľan+2x vlna+ ľan. (lepšie stlmí)
- vypchávané lumpy – tak Ti poradili v Puchove.
- vypchávaná zbroj - OK

IN PROGRES:
- Meč -Pochvu potiahnuť jemnou kožou alebo hodvábom
- krúžková zbroj – OK, osobne si myslím, že dĺžka do polky stehien bohato postačuje
- cotte pod zbroj - OK
- flaša - OK
- riad – OK, určite zelené lesné sklo
- dýka – Róbert Môc, ElGur, (obdivujem Tvoj výskum a zápal pre tú dýku, super prístup, že sa nespokojíš s bežnou ponukou)
- voskové dosky - OK
- šach - OK
- truhlice - OK + maľované
- boty do boja – nad tým istým dumám aj ja, premýšľam nad čižmami kt. budú priamo spojené s krúžkami
Čo sa týka honosného odevu – strih je presne ten istý ako iné len to musíš dať ušiť z luxusnejších látok a pouvažuj, či bude Tvoja postava konzervatívna (dlhý šat, cca po kotníky) alebo moderná (krátky šat, cca pod kolena). Navrhujem : spodný odev ľan(hodváb), cotte hodváb (dupion, šantung, satén), surcotte – damašok, brokát podšitý opäť hodvábom, alebo extra kvalitnú vlnu napr. kašmír... a samozrejme dozdobiť drahými kameňmi (riečne perly, achát, jantár, rúženín a pod.) a výšivkou. ;)

PoslaťNapísal: Uto 02. Feb 2016 11:09:25 
Obrázok užívateľa

Zdravím pán Martin,
som potešený tvojím komentárom
kapsa - kapsu z látky ej kej ej žebradlo mám ale je už také zajdené a je z lanu, dávam si robiť nové ale tiež z lanu . . .nevadí tak si spravím ešte jednu z toho brokátu alebo hodvábu, ale aký strih ? asi to nebude toto (príloha)
opasok - hmm myslel som to k civilnému ale ak sa hodí ako ozdobný opasok k bojovému odevu bude tak aj použitý a nový bude teda potiahnutý hodvábom a ozdobený
gardecorps - rozpar bude mať a bude pod ním aj nové jazdecké vlnené ošatenie - zdobenie musí byť, určite.
ostrohy - ostrohy budú to je jasné. tuším pán magister má premňa jedny
kukla - dobre teda, alebo to spravím tak že medzi dve vrstvy lanu dám strihanú vlnu v nie moc hrubej vrstve
pochva na meč - tú asi potiahnem jemnou kožou
dýka - snažím sa :) musí byť parádna tu je zoznam oslovených kováčov. Ceny sa pohybujú len za samotnú dýku od 95 € do 500 € :D :D

Šimon Ábel, Ludek Voboril, Jindrich Figura, Rober Môc, Stanislav Eliáš, Tomáš Ledbuška, Jiří Kronďák, [email protected], Pavel Leier, Lukáš, Matučščák, Tomáš Holier, Jirka Cigler

honosný odev - no vidím, že to nebude len tak . . . asi bude dlhý po členky . . .

BTW páni, stiahol som si manesky kodex a idem ho prelustrovať, takže nejaké postrehy sem doplním. Ak by niekto chcel tu si ho stiahnite http://digi.ub.uni-heidelberg.de/diglit/cpg848

Prílohy:
12596508_1083159755067416_337021090_n.jpg
12596508_1083159755067416_337021090_n.jpg [ 65.19 KiB | Zobrazené 4151 krát ]
12659770_1083159771734081_1480503799_n.jpg
12659770_1083159771734081_1480503799_n.jpg [ 72.02 KiB | Zobrazené 4151 krát ]

PoslaťNapísal: Uto 02. Feb 2016 16:08:00 

Ave, ospravedlňujem sa, zle som pochopil Tvoju kapsu... :( Vpodstate by si nemal mat prečo takú veľku kapsu, to nech nosia Tvoji poddaný ;) Ja som mal na mysli len takú menšiu voľne nosenú na opasku ;)

PoslaťNapísal: Uto 02. Feb 2016 19:04:53 
Obrázok užívateľa

A ta by mala ako vyzerat ? Urcite budem mat tu kozenu. . . . .

PoslaťNapísal: Uto 02. Feb 2016 20:28:51 

skús pozrieť :
http://www.hradeckydvur.net/realie/tasvice
http://cottesimple.com/articles/aumonieres/
https://www.google.sk/search?q=medieval ... silk%20bag

Holá koža je pre "náš" stav nevhodná, pretože bola považovaná za "sprostú".

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 80 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť